July 8, 2018

May 12, 2018

Please reload

Recente berichten

Emoties op het werk bepalend voor succes!

December 13, 2018

1/2
Please reload

Uitgelichte berichten

Krijgt corporate learning te maken met digitale transformatie?

October 9, 2017

 

Cursussen en trainingen zijn op dit moment nog steeds dominant als het gaat om ‘corporate learning’. Maar er vindt mede dankzij de digitalisering wel een verschuiving plaats naar alternatieve vormen van leren.
 
Binnen ‘corporate education’ is passief leren nog steeds de norm.
Tegelijkertijd hebben lerenden buiten de officiële kanalen om veel mogelijkheden om zelfgestuurd te leren, op het moment dat zij dat nodig hebben en binnen situaties waarin zij nieuwe kennis willen toepassen. Daar bovenop biedt sociale netwerk-technologie de mogelijkheid om kennis te delen met mensen met dezelfde interesses of vragen. Dit kan zelfs tot meer verdiepend leren leiden. Dit zal/kan ook leiden tot innovaties op het gebied van leertechnologie.
 
Er komen steeds meer applicaties beschikbaar voor het online leren waar Knowingo een heel goed voorbeeld van is. Op basis van individuele meting wordt voor iedere gebruiker een persoonlijke en geoptimaliseerde leerervaring gerealiseerd die leidt tot een zo hoog mogelijk leerrendement.
 
Uiteraard zijn er organisaties die worstelen met meer zelfsturing op het gebied van leren en ontwikkelen.Daarnaast moeten we ook niet vergeten dat veel lerenden een heel andere voorkeur hebben voor leren dan de vorm van ‘social learning’. HR-afdelingen worden hier ook mee geconfronteerd.
 
Wanneer je wilt starten in je bedrijf met de digitale transformatie staan hieronder enkele aanbevelingen om het een succes te laten worden: 
 

  • Zorg voor laagdrempelige technologieën om te leren, o.a. om content te creëren

  • Plant zaadjes voor het gebruik van/deelname aan sociaal leren

  • Start een sociaal netwerk binnen je eigen organisatie

  • Definieer doelstellingen

  • Win advies in bij organisaties die deze digitale transformatie al succesvol hebben doorgevoerd (Nolletch kan je hierbij helpen)
     

Vraag hier een demo aan van het kennis platform!

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Zoeken op tags