July 8, 2018

May 12, 2018

Please reload

Recente berichten

Emoties op het werk bepalend voor succes!

December 13, 2018

1/2
Please reload

Uitgelichte berichten

Onboarding van nieuwe medewerkers

January 11, 2018

 

Leren en ontwikkelen begint......

…zelfs vóór de eerste dag op kantoor! Tijdens een transitie van de ene werkcultuur naar de andere zijn nieuwe werknemers nieuwsgierig om alles te leren over hun nieuwe baan. Vast en zeker dat zij hun ervaringen zullen delen met hun netwerk. Je wilt de tijd tussen een aanbod en de eerste dag dan ook optimaal benutten.

 

Het pre-boarding en on-boarding van nieuwe medewerkers is cruciaal in het inwerken en behouden van mensen. Zelfs voor dag één. Zo is het zeker dat deze cruciale tijd optimaal wordt benut. En positief wordt ervaren. Jij blij, zij blij, iedereen blij!

 

Waarom aandacht besteden aan het inwerken van nieuwe medewerkers?

 

Wat feiten op een rij:

 

  • Ruim 30% van de extern aangenomen medewerkers is binnen twee jaar weer weg wanneer zij zich niet ‘onboard’ voelen.

  • Minder dan een derde van de managers wereldwijd is positief over zijn of haar inwerkprogramma.

  • Bijna een derde van de extern aangenomen medewerkers mist heldere verwachtingen en doelen in de eerste twee jaar.

  • Wanneer medewerkers niet op een juiste wijze ‘onboard’ worden, zal bijna 30% na zes maanden alweer aan het zoeken zijn naar een nieuwe baan.

  • Sneller 100% productiviteit.

 
Nolletch biedt organisaties een uniek leerplatform waarmee voor elk bedrijf op een eenvoudige, maar zeer effectieve wijze optimale onboarding is gegarandeerd voor de nieuwe medewerkers.

 

Hoe vertaalt zich dat naar de gebruikers? 

Het platform zorgt ervoor dat medewerkers in een paar minuten per dag spelenderwijs (via een app op een smartphone of tablet) alles wat ze moeten weten, leren en onthouden. Op basis van zelflerende kunstmatige intelligentie en gamification biedt dit online cloud platform medewerkers een perfecte op maat gesneden leerervaring, met stof die de werkgever zelf eenvoudig kan inrichten. Aanbod van het juiste niveau, op het juiste moment en passend herhaald voor ieder individu. En als je niet meer meedoet, krijg je ook inzicht in wanneer je kennis gaat ‘verlopen’. Je speelt in feite een leuke variatie op de bekende Trivia-quiz.

 

Welk probleem wordt hiermee opgelost? 

Dit leerplatform dicht het kennisgat waar vrijwel elke organisatie mee te maken heeft. Medewerkers missen namelijk gemiddeld 60% van de kennis die ze nodig hebben om hun werk correct te kunnen uitvoeren. Dit kennisgat nemen wij weg waarbij we precies voorspellen wanneer medewerkers geleerde kennis gaan vergeten. En hierop inspelend herhalen we kennis op precies het juiste moment. Zo garanderen we dat jouw medewerkers de kennis in hun hoofd hebben én houden.

 

Zo zijn nieuwe medewerkers ook goed voorbereid en worden ze niet in het diepe gegooid en overspoeld met teveel informatie als ze eenmaal van start gaan. Daarnaast is het menselijke binnen een bedrijf van groot belang. Via het onboarding programma worden ook meteen de missie, visie, passie, drive, waarden en bedrijfscultuur binnen uw bedrijf gedeeld.

 

Dit is ook voor bestaande medewerkers relevant. Hierdoor zijn alle medewerkers volledig op de hoogte van hetgeen binnen de organisatie belangrijk wordt gevonden en kunnen ook nieuwe zaken zeer snel worden geleerd en onthouden.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Zoeken op tags